Torsdag 22 Februari 2024
Euromynt och -sedlar. Arkivfoto.
Euromynt och -sedlar. Arkivfoto. - Foto: Michael Sohn/AP/TT

Allt lägre inflation i eurozonen

Inflationen i euroländerna är nere på 2,4 procent på årsbasis i november, enligt preliminär samlad statistik från Eurostat. Nästan samtliga euroländer visar dessutom upp en negativ inflation på månadsbasis, jämfört med oktober.


Den högsta inflationen i euroländerna har Kroatien med 5,5 procent jämfört med november 2022, följt av Frankrike på 3,8 procent, enligt det sätt som Eurostat räknar.

För ett år sen hade merparten av euroländerna inflationssiffror på över 10 procent. Nu ligger de flesta betydligt lägre – allra mest i Belgien, som har en inflationssiffra på årsbasis på -0,7 procent.

Eurostat presenterar samtidigt samlade arbetslöshetssiffror för oktober, på 6 procent i hela EU och 6,5 procent för eurozonen, vilket är oförändrat jämfört med månaden innan. Spanien ligger högst på 12 procent, följt av 10 i Grekland och 8 i Sverige, på det sätt som Eurostat räknar.

TT
/
/
EU
/
Senaste nytt

Lidl:s nya satsning – gör realityprogram

SL drog för mycket pengar – 150 000 kan vara drabbade: "Förrädiskt"

En bugg i SL:s system gjorde att resenärer som köpte pensionärs- eller studentbiljett betalde för en ordinarie biljett. Hittills har 30 personer hört av sig till SL för att begära återbetalning.

Vill kontrollera fler anställda i polisregister

Regeringen vill utreda om kommunerna ska få större möjlighet att kontrollera anställda mot polisregister.

Regeringen snabbar på om anonyma gängpoliser

Regeringen vill snabbt stärka skyddet för poliser som arbetar mot kriminella nätverk. Detta genom att göra det möjligt att anonymisera deras namn i beslut och handlingar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Alvesta

"En trafikolycka inträffar mellan två personbilar på riksväg 25.", skriver polisen på sin hemsida.

Nya tågsiffror: Sämst punktlighet på 13 år

Punktligheten i tågtrafiken är den sämsta sedan 2010. Det visar siffror från Trafikverkets årsrapport, rapporterar SVT.