Måndagen blev en dag med vikande kurser på Wall Street. Arkivbild.
Måndagen blev en dag med vikande kurser på Wall Street. Arkivbild. - Foto: J. David Ake/AP/TT

Spotify lyfte på Wall Street efter sparbesked

De ledande indexen på Wall Street stängde med röda siffror på måndagen. Spotifys aktie bröt mot den övergripande riktningen och steg kraftigt efter beskedet om ett nytt sparpaket.


Musikströmningsjättens nedskärning – den tredje personalminskningen inom loppet av ett år – presenterades i ett brev till de anställda från vd:n och medgrundaren Daniel Ek. Totalt ska personalstyrkan globalt minskas med cirka 1 500 personer, motsvarande 17 procent.

Spotifys aktie steg i handeln i New York med 7,5 procent.

Bitcoin är uppe på årshögsta, med noteringar på nära 42 000 dollar per bitcoin. Det märktes och satte fart på aktiekurserna hos kryptobörsbolag som Riot Plattforms, Marathon Digital och Coinbase som klättrade 8,9, 8,5 respektive 5,5 procent.

Till förlorarna hörde bolag i techsektorn. Halvledartillverkaren Nvidia tappade 2,7 procent, medan till exempel Googles ägarbolag Alphabet och Facebookägaren Meta föll 2,0 respektive 1,5 procent.

Dow Jones industriindex sjönk 0,1 procent, breda S&P 500-indexet gick minus 0,5 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex backade 0,8 procent.

TT
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pourmokhtari: Inte aktuellt med SD i regering

Oscar Properties vd avgår

Oscar Proporties vd Carl Janglin avgår med omedelbar verkan, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Tyskland: It-slarv möjliggjorde rysk avlyssning

Rysslands avlyssning av ett hemligt samtal mellan höga befälhavare i tyska luftvapnet berodde på slarv från en av deltagarna, säger Tysklands försvarsminister Boris Pistorius.

It-attack mot avfallsbolag i Blekinge

Västblekinge Miljö AB – det kommunala bolaget för avfallshantering i Karlshamn, Sölvesborg och Olofström – har drabbats av en it-attack, uppger SVT Nyheter. De anställda kan inte använda sin e-post och kommer heller inte åt fakturahanteringen eller kundadministrationen.

Totalstopp i tysk Teslafabrik efter brand

Det råder totalstopp i Teslafabriken utanför Berlin efter en brand som lett till ett omfattande elavbrott, rapporterar den tyska tidningen Maerkische Allgemeine Zeitung.

Kivras svar efter strulet med deklarationen: "Vi beklagar"

Under måndagen började Skatteverket skicka ut deklarationer till de med digital brevlåda. Nu svarar Kivras kommunikationschef på strulet användare upplevt på grund av en driftstörning.