Amerikansk whiskey var en av varorna som kom att påverkas av handelsbråket mellan USA och EU när Donald Trump var president. Arkivbild. - Foto: Keith Srakocic/AP/TT

Handelsbråket mellan EU och USA kan blossa upp

Från EU-håll finns nu tankar på att återuppta ärendet i Världshandelsorganisationen (WTO) kring USA och de handelstullar som infördes när Donald Trump var president.


Genom att lyfta ärendet igen skulle EU teoretiskt sett kunna hålla dörren öppen för nya handelstullar i framtiden men något definitivt beslut har inte tagits ännu, enligt uppgifter till nyhetsbyrån Bloomberg.

Nyhetsbyrån har tidigare rapporterat att EU motsatt sig att införa handelstullar mot USA för att detta skulle bidra till att stärka Donald Trumps chanser att på nytt bli vald till president igen. De båda parterna har fört förhandlingar under långt tid för att hitta en lösning på konflikten.

TT
/
/
EU
/
USA
Senaste nytt

Ambulanspersonal i Gaza: Behöver år av terapi

Källor: Iran förser Ryssland med robotar

Iran har försett Ryssland med flera hundra ballistiska robotar, skriver Reuters på sin sajt.

Juice återkallas – kan innehålla plastbitar

Axfood återkallar Garant tropisk juice utan fruktkött efter att leverantören vid en kontroll har hittat plastbitar i vissa förpackningar. Återkallandet gäller enlitersförpackningar med bäst före-datum den 19 april.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Åsele

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka i Nordanås, nordväst om Fredrika.", skriver polisen på sin hemsida.

Kristianstad: Polisen rapporterar om brand

"Brand i kyrka, Vittskövle.", skriver polisen på sin hemsida.

Mordet på Emporia: Tre häktningar hävs

Tingsrätten har hävt häktningar för tre av de totalt sju personer som står åtalade för mordet på köpcentrumet Emporia i Malmö i augusti 2022, rapporterar Sydsvenskan.