Ikea-chefen kommenterar nu prisutvecklingen.
Ikea-chefen kommenterar nu prisutvecklingen. - Foto: Martina Holmberg/TT och Jessica Gow/TT

Ikea-chefen om utvecklingen: "Kommer behöva höja priserna"

Stigande inflation, höga elpriser och problem med frakten har gjort att en rad produkter blivit dyrare för svenskarna. Varorna på Ikea är inget undantag.
– Vi kommer att behöva höja priserna för att hantera detta, säger Jon Abrahamsson Ring, vd för Inter Ikea group, till SvD.


Problem i leveranskedjorna världen över och skenande priser på el, olja och gas har lett till att en rad produkter blivit dyrare. Varorna på Ikea är inget undantag.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om hur den svenska möbelvaruhusjätten höjer sina priser med nio procent i snitt globalt. Läs mer om det här.

Ikea-chefen: "Behöver höja priserna"

I en intervju med SvD berättar nu Jon Abrahamsson Ring, vd för Inter Ikea group, om hur man hanterar problemen – samtidigt som inflationen stiger.

– Vår ambition är att hålla priserna så låga vi bara kan. Vi har absorberat mycket av detta, men vi har kommit till en punkt där detta inte räcker. Så vi kommer att behöva höja priserna för att hantera detta, säger han till tidningen

Hälften av Ikea-produkterna blir dyrare

I Sverige berörs drygt hälften av företagets produkter, 5 000 varor, av prishöjningarna. Bland dem finns det populära hyllsystemet Ivar.

Från att en gavel kostat 150 kronor vid årsskiftet får kunder nu betala 200 kronor för samma gavel, vilket är en höjning med 33 procent, rapporterar Expressen.

Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

1 timme sedan
Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?