Onsdag 17 Aug
Stockholm

Studie: Det här irriterar oss mest på Facebook

Det här ska du inte göra om du vill hålla dig på god fot med dina Facebookvänner.
Det här ska du inte göra om du vill hålla dig på god fot med dina Facebookvänner. Foto: TT Bild

En ny studie visar det snabbaste sättet att "förlora" vänner på Facebook.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Förstör förhållandet

Medan du skapar relationer i den virtuella världen riskerar du att sabba de relationer du har i det verkliga livet.

Det visar en ny studie.

STUDIE. Intima detaljer om relationen, romantiska inlägg på din partners vägg och alltför många bilder på er tillsammans är det som stör mest på Facebook, skriver Huffington Post.

– Man måste vara försiktig med hur mycket man avslöjar om sin relation på Facebook. För saftiga avslöjanden kan leda till att folk börjar tycka illa om dig, skriver Benjamin Le, läkare och docent vid Haverford College i Pennsylvania.

Skapade fejkprofiler

För att genomföra studien skapade forskarna fejkprofiler på Facebook och sedan fick 114 utvalda män och kvinnor bedöma hur mycket dessa "personer" var nöjda med och i sina relationer. Testpersonerna fick sätta betyg på hur mycket de tyckte om personerna i fejkprofilerna.

De falska profilerna delades in i tre kategorier: mycket avslöjande profil, lite avslöjande profil samt inte avslöjade alls.

Mer lyckliga förhållanden

Forskarna kom fram till att profiler som avslöjade mycket om sin relation på Facebook bedömdes ha mer lyckliga relationer – men de ansågs också vara mindre omtyckta än de som avslöjade mindre eller knappt något, skriver Huffington Post.

– Vi lade inte någon tolkning i varför de som avslöjade mycket var mindre omtyckta, men det är möjligt att de bryter mot en social norm om vad man borde vara offentlig och vad man borde vara privat om i sitt förhållande och det är ungefär så som vi känner när par visar sin kärlek för varandra offentligt, skriver Le i studien.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.