Har du en back-up?
1 av 3
Har du en back-up? - Foto: AP / TT
Vissa kanske lämnar sin partner för sin plan b.
2 av 3
Vissa kanske lämnar sin partner för sin plan b. - Foto: TT
Medan andra håller ihop livet ut.
3 av 3
Medan andra håller ihop livet ut. - Foto: TT

Varannan kvinna har en annan "plan b"-man

Kvinnornas "plan b-kille" är oftast en gammal vän eller en expojkvän.


Enligt en ny undersökning har hälften av alla heterosexuella kvinnor en "plan b-kille" som de kan söka sig till ifall deras nuvarande förhållande skulle krascha, skriver Daily Mail.

Det visar sig dessutom att sannolikheten är större att kvinnan har en annan man i åtanke om hon är gift än om hon bara är i ett förhållande.

Kan vara exet eller kollegan

Plan b-mannen är oftast en gammal vän som alltid har haft känslor för kvinnan i fråga. Men andra som kvalar in på listan är ex-pojkvännen, ex-maken, kollegan och killen på gymmet.

Mannen är också någon som kvinnan har känt i ungefär sju år, som är "redo och väntar" på henne eftersom de, sedan tidigare, inte är "helt färdiga" med varandra.

Undersökningen visade också att en av fem kvinnor var övertygade om att deras plan b-kille skulle "släppa allt" för att vara tillsammans med henne om hon bad honom om det.

Träffade i förhållandet

Fyra av tio kvinnor träffade sin plan b-kille medan de redan var i ett förhållande och lika många kvinnor träffade honom långt innan de träffade sin nuvarande partner.

Tolv procent av kvinnorna erkände att de hade starkare känslor för sin plan b och sju av tio hade kontakt med mannen i fråga.

En av tre kvinnor "tvivlar" dock på att det någonsin skulle hända något med plan b-mannen.

I undersökningen deltog 1 000 kvinnor, skriver Daily Mail.

/
Man
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du en plan b-partner?
Tack för din röst!