- Foto: Leo Sellan / TT

Nätdejting kan ge oss sämre relationer

Relationer som startar på nätet går en mycket osäker framtid till mötes, enligt en ny studie från Michigan State University och Stanford.


Nätdejting har ökat kraftigt i popularitet de senaste åren - eHarmony påstår till exempel att 438 av deras medlemmar gifter sig varje dag. 

Men en ny studie från Michigan State University och Stanford visar att av dessa 438 går många en oviss framtid till mötes. 

Enligt studien är par som har träffats på datingsajter mindre troliga att vara tillsammans långsiktigt jämfört med par som träffats offline. Relationer som börjat på dejtingsajter, som eHarmony, Match.com, och Zoosk, leder till färre giftermål jämfört med relationer som börjat offline.

Fler som skiljer sig

De som träffats på nätet och gift sig, skiljer sig dessutom i högre utsträckning än gifta som träffats offline. Avslutningsvis har studien även funnit att människor som träffats genom dejtingsajter tar längre tid på sig att bli ett par än folk som först träffats "IRL".

Aditi Paul från Michigan State-universitetet spekulerar att folk helt enkelt inte tar nätdejting på lika stort allvar som "vanlig" dejting. 

– Folk har en lite ledig, nonchalant inställning till nätdejting, vilket kanske hindrar de resulterande relationerna från att utvecklas långsiktigt, säger hon, enligt Engadget 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du träffat någon via nätet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Norsk räktrålare drog upp död kropp

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en anställd avskedades från Energimyndigheten.

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

1 timme sedan
Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.