Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

3 steg till att alltid komma ihåg namn

- 21/03/2015, 14:18
1 av 2

ANDERS WIKLUND / TT

2 av 2

Giphy

Läs det här, och du kommer aldrig att glömma ett namn igen.

1. Repetera

När en person presenterar sig; repetera namnet tre gånger. Ett tips är att göra detta tyst för dig själv, om du inte vill framstå som en rätt obehaglig person.

Bildkälla

2. Associera

När någon säger sitt namn – försök då att komma på något som kan hänga ihop med namnet. Kom på något som rimmar med namnet och försök visualisera det – ju sjukare desto lättare att komma ihåg, så mesa inte med fantasin! Hjärnan kommer mycket lättare ihåg saker som kan associeras med något annat. Det är därför du alltid kommer ihåg vad någon heter om ni har samma namn, till exempel.

Bildkälla

3. Fråga

Ställ en fråga till personen direkt efter att hen har presenterat sig. Detta gör att personen kan ge dig ännu mer information att associera med namnet. Dessutom gör många misstaget att börja prata om sig själva direkt när de träffar någon ny – när man har babblat klart om sin egen business har man glömt vad personen hette.

Grattis, du är du en fullfjädrad expert på att komma ihåg namn!

Bildkälla

Är du bra på att komma ihåg namn?