Nomnomnom.
1 av 3
Nomnomnom. - Foto: AP/TT
Mmmm......
2 av 3
Mmmm...... - Foto: AP/TT
Tänk att choklad kunde vara så bra för hälsan?
3 av 3
Tänk att choklad kunde vara så bra för hälsan? - Foto: AP/TT

9 anledningar till att du borde äta mer choklad

Choklad är inte bara något av det absolut godaste som finns, det är också bra för hälsan på massor av olika sätt. I alla fall om man ska tro forskningen (och det vill man ju!).


1. Förhindrar hjärt- och kärlsjukdomar

En brittisk studie visar att de som äter mycket choklad i genomsnitt löpte 25 procent lägre risk att dö i hjärt-kärlsjukdom. Upp mot 100 gram om dagen kan vara bra, enligt studien.

Bildkälla

2. Din hjärna blir skarpare

I en studie från Harvard fick gamla människor dricka två koppar varm choklad om dagen i en månad. Av dem fick 89 procent bättre minne och bättre tankeförmåga. Så choklad har alltså en positiv påverkan på våra kognitiva förmågor.

Bildkälla

3. Lägre blodtryck

En studie från 2014 visar att testpersonerna som åt en bit mörk choklad varje dag i en månads tid, sänkte sitt blodtryck. Det är för att chokladen ger "slappare" artärer, vilket förbättrar blodflödet.

Bildkälla

4. Minskar stress

Enligt en schweizisk studie så kan mörk choklad bidra till att minska produktionen av stresshormoner.

Bildkälla

5. Kan förhindra inflammationer i hjärnan

Risken för inflammationer i hjärna kan minska av choklad, tack vare så kallade flavonoider.

Bildkälla

6. Det är bra för sexlivet

Det har väl inte undgått någon att choklad är känt som ett riktigt afrodisiakum. Faktum är att blodkärlen utvidgar sig av choklad, vilket också sker hos en person som attraheras av någon.

Bildkälla

7. Det kan vara lika bra som träning

Mörk choklad i små mängder är lika bra för hälsan som motion, visar en ny amerikansk studie som gjorts på möss. Anledningen är att ämnet epikatekin som finns i choklad stimulerade mössens muskler på precis samma sätt som träning gör.

Bildkälla

8. Bra för immunförsvaret

En antioxidant som finns i choklad kan ge ditt immunförsvar lite extra hjälp på traven. Tidigare användes choklad som hjälp mot hosta.

Bildkälla

9. Och det är ASGOTT

'Nuff said.

Bildkälla

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Älskar du choklad?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.