Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny studie: Personer som tar selfies tror de är snyggare än de egentligen är

Personer som tar mycket selfies är inte så snygga som de tror.
1 av 5

Personer som tar mycket selfies är inte så snygga som de tror.

Faksimil Instagram

Lucy Hale.
2 av 5

Lucy Hale.

Faksimil Instagram

Zara Larsson.
3 av 5

Zara Larsson.

Faksimil Instagram

Kim Kardashian
4 av 5

Kim Kardashian

Faksimil Instagram

Justin Bieber.
5 av 5

Justin Bieber.

Faksimil Instagram

Nyheter | 23/05/2016 18:03

Brukar du vara riktigt nöjd med dina selfies men inte bilderna någon annan tar på dig? Då kanske du tror att du är snyggare än vad du egentligen är.

Det är en ny studie från Universitet i Toronto som kommer med chockande besked: personer som tar många selfies har en tendens att överskatta sitt utseende, skriver the Telegraph.

I undersökningen deltog 198 college-studenter varav 100 av dessa meddelade att de tar selfies regelbundet. Varje deltagare fick ta en bild på sig själva och en bild på en annan person med en mobilkamera.

Därefter skulle varje deltagare betygsätta bilderna utifrån hur attraktiva och omtyckta de trodde deras vänner skulle tycka de var på bilderna, om de hade laddats upp i sociala medier.

178 personer utanför undersökningen fick också betygsätta bilderna. Denna gång utifrån hur attraktiva, omtyckta och narcissistiska de trodde personer på bilderna var.

Resultatet visade att alla deltagare, oavsett om de ofta tog selfies eller inte, trodde de var mer attraktiva än vad andra tyckte de faktiskt var. Dock överskattade vana selfie-fotografer sig själva mer än de andra. De ansåg också att de såg bättre ut i bilder som de tog på sig själva än andra tog på dem, skriver The Telegraph.

Men trots resultatet är det bara att köra på med dina selfies. Selfies kan nämligen vara peppande och krossa kroppsnormer.

Bildkälla