Det finns en anledning till att du inte borde skaffa en Harry Potter-tatuering. Och det har inte med att göra om du är dödsätare eller ej.
1 av 2
Det finns en anledning till att du inte borde skaffa en Harry Potter-tatuering. Och det har inte med att göra om du är dödsätare eller ej. - Foto: Montage Warnes bros/Imgur
Om en ska skaffa en Harry Potter-tatuering får en nog göra det med vanligt bläck i stället, som Draco Malfoy.
2 av 2
Om en ska skaffa en Harry Potter-tatuering får en nog göra det med vanligt bläck i stället, som Draco Malfoy. - Foto: Warner Bros

Här är den nya tatueringstrenden – därför borde du inte skaffa en

Har du tänkt skaffa en Patronus-tatuering? Då bör du nog tänka om.


De flesta Harry Potter-fans har svårt att smälta att de aldrig fick ett brev från Hogwarts och att de därför är bannade från den magiska världen.

Men för att känna sig lite magisk skaffar många Harry Potter-inspirerade UV-tatueringar. De syns alltså bara när det är mörkt.

Bildkälla

Tatueringarna påminner mycket om Patronus-besvärjelsen eftersom de lyser blått.

Pinterest Bildkälla

Men hur coola de än må vara kan de ge förödande konsekvenser.

Giphy Bildkälla

– Många tatueringar med bläck som lyser i mörkret innehåller fosfor, ett farligt ämne som kan vara oerhört giftigt för människor beroende på var det kommer ifrån. Eftersom tatueringsbläcket inte regleras av FDA (den amerikanska livsmedels– och läkemedelsmyndigheten, reds. anm) kan det vara svårt att veta om den färg som används innehåller minsta mängden fosfor, förklarar doktor Joel Schlesinger till Mic.

Enligt Schlesinger kan fosfor i tatueringar skapa allergiska reaktioner eller utslag.

Fosfor används bland annat i i lysgranater, brandbomber, nervgaser, bekämpningsmedel och tvättmedel.

Bildkälla

Är du ett stort Harry Potter-fan? Då kanske du vill ha ett bröllop med Harry Potter-tema eller tjäna pengar på dina Harry Potter-böcker – de är nämligen värda en förmögenhet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!