Sluta kläm dina finnar för det är inte särskilt bra för dig
Det finns ett område i ansiktet som kallas för "den farliga triangeln" - Foto: Pixabay (Montage)

Så farligt är det att klämma finnar i "farliga triangeln"

Visste du att om du klämmer finnar i ansiktet så kan det ge allvarliga konsekvenser? Ja, så är det faktiskt. För det finns nämligen ett område i ansiktet som kallas "den farliga triangeln".


De flesta känner väl till hur frestande det kan vara att klämma en finne som dyker upp. Särskilt när den sitter i ansiktet, för att liksom bli av med den så fort som det bara går.

Men det finns faktiskt en stor risk med att klämma finnar och det är betydligt mycket värre än att råka få ett fult märke eller ärr efteråt.

I alla fall om man ska tro de dermatologer som tidningen Independent har pratat med. För det finns faktiskt ett område i ansiktet som man absolut ska låta bli. 

Kanske har du hört talas om det? Runt nästan och ner till munnen går nämligen något som kallas för "den farliga triangeln." 

Anledningen är för att om området utsätts för infektioner kan det få allvarliga konsekvenser.

"Den farliga triangeln" Bildkälla: Pixabay

Områdets blodkärl dräneras på baksidan av huvudet och går vidare till hjärnan. Det innebär att infektioner faktiskt kan sätta sig på nervsystemet.

Sådana infektioner kan leda till att du blir blind eller permanent förlamad – och i värsta fall döden.

Det är förvisso ovanligt, men om du får en infektion bör du kontakta läkare för behandling direkt, skriver Independent.

Därför är det bästa att givetvis lämna triangeln i fred. Har du återkommande finnar på samma ställe? Det finns en förklaring och här kan du läsa om varför det är så.

Därför är det bästa att givetvis lämna triangeln i fred. Bildkälla. Pixabay

Men om du ofta har finnar har vi glädjande nyheter – det finns nämligen något positivt med det. Du kanske också vill läsa om varför älskar din partner att klämma dina finnar? Det kan du läsa mer om här!

Vi har också skrivit om 10 förvånande anledningar till varför du kan få finnar, om du skulle vilja läsa om dem så kan du göra det här!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du klämma dina finnar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kraftigt ned i Japan

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.