Torsdag 15 Apr
Stockholm

Så här får du folk att tycka om dig – det är nog lättare än du tror

Det kan kännas nervöst att prata med nya människor och få dem att gilla dig. Men det är lättare än du tror och dessutom helt gratis.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Alla vill vi göra ett gott intryck på människor i vår omgivning, nyfunna vänner, på jobbet eller på dejten. Men få av oss vet om receptet för att folk ska tycka om oss, visar en studie gjord på Harvard University. Det är lättare än du tror och helt gratis dessutom. Ställ fler frågor!

Bildkälla: Pixabay

Forskarna har kommit fram till att det effektivaste sättet att bli omtyckt på är att ställa många frågor. Det kan låta självklart, men många gör misstaget att prata mer om sig själva. Vi har många varit med om dejten som endast verkar ha intresse för sin fina lägenhet, sitt jobb och sin nya bil. Inte populärt. 

En del i studien var en speeddejting-situation där den ena halvan fick i uppgift att ställa mycket frågor till sina dejter, medan den andra halvan skulle fokusera på att prata om sig själva. Resultatet visade att de som ställde mycket frågor hade större chans till en andra dejt. 

Bildkälla: Pixabay

Anledningen till att vi gillar när folk ställer frågor är att vi känner att personen bryr sig om oss, vill förstå oss och värdesätter våra åsikter. 

Så tänk på det nästa gång du vill göra ett gott intryck! Här kan du även få tips om hur du får killen du gillar på fall.

TV: Anton gav kompis tips inför dejten – men det blev lite mer än så


Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela