Det kan vara farligt att lyssna på Springsteen.
Viss musik kan vara farlig att lyssna på i bilen. - Foto: Henrik Montgomery/TT/AP

Här är musiken som kan vara farlig att lyssna på i bilen

Att vrida upp rockmusiken på högsta volym när man dundrar ut på motorvägen kan ge en skön frihetskänsla. Men nu visar ny forskning att det kan vara farligt.


Många gillar att lyssna på sin favvomusik och vrida upp volymen rejält när man kör till jobbet eller är på väg till polarna. 

Men finns det musik som gör att man kör sämre? Ja, menar en ny studie publicerad i Enviromental Research and Public Health. 

I den kinesiska studien har man låtit personer i åldrarna 22-27 köra bilsimulationer på sexfilig motorväg samtidigt som de lyssnat på olika typer av musik. 

Det visade sig att snabb rockmusik fick ungdomarna att köra slarvigare och fortare. 

Den farligaste låten var American Idiot med Green Day. Låten har 189 taktslag per minut, och bedöms vara den låt som mest av alla ökar risken för en allvarlig olycka, skriver Evening Standard.

Springsteen kan vara farlig

Andra farliga låtar var Party in the USA med Miley Cyrus, Mr Brightside med The Killers och bilkörarklassikern Born to Run med Bruce Springsteen. 

Den mest ofarliga låten att köra bil var Led Zeppelins klassiker Stairway to Heaven, eftersom den är av det lugnare slaget. 

LISTA: Här är kända profilerna som lämnat oss 2019

Bil
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.