Cancersjuk pappa lämnar fint meddelanden till sin dotter

För att inte dottern Emma skulle glömma bort honom i framtiden valde Garth att dagligen lämna en anteckning i hennes matlåda. Nu är han uppe i mer än 800 anteckningar.


Svar från mormor

Åttaåriga Bella ville tala om för sin gammelmormor att hon saknade henne.

Därför skrev hon en lapp som hon släppte iväg med en ballong. Men inte väntade hon sig ett svar.

USA. Garth Callaghan, 44, började med att lämna lappar i dottern Emmas matlåda när hon började på dagis, skriver Today.

Garth har kämpat med njurcancer två gånger under de senaste åren och har för närvarande prostatacancer. Enligt Garths läkare är det bara åtta procents chans att han kommer att leva inom de kommande fem åren – just på grund av hans sjukdomshistoria.

Minnas i framtiden

För att hans dotter skulle minnas honom även i framtiden och få lära känna honom började han med att lämna anteckningar på en servett som han lämnade i hennes lunchlåda.

– Det här är inte en berättelse om cancer, alla föräldrar skulle kunna råka ut för en bilolycka eller få en hjärtattack. Det här handlar om att lämna ett arv efter mig så att hon kan förstå mina livsfilosofier och hur mycket jag älskar henne, säger Garth. 

40 lappar kvar

Målet är att få ihop 826 anteckningar – en för varje skoldag fram till Emmas examen. Nu har han endast 40 stycken kvar och varje morgon skriver han en ny som han lägger i Emmas lunchlåda.

– De flesta av anteckningarna är bara brev från mig till henne. De börjar med "Älskade Emma" och slutar med "Älskar dig, Pappa". Jag försöker att blanda upp breven med kända citat, säger Garth.

Emma uppskattar sin pappas initiativ.

– Jag älskar servettantecknigarna av flera skäl, inte bara på grund av de uppenbara orsakerna. Jag älskar dem eftersom de påminner mig om att inte ta saker för givet, säger Emma till Today.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.