Hunden räddade sin husse – ringde SOS

En lika smart vovve som Major skulle nog varje husse i världen vilja ha.


Den här hunden räddade en hel familj

Räddade hela familjen från en brand men skadades själv. 

Nu ska han hjälpas via Facebook.

USA. Före detta marinsoldaten Terry McGlade från Ohio lider av posttraumatisk stressyndrom och drabbas ibland av epileptiska anfall sedan han skadades av en vägbomb i Afghanistan, skriver Huffington Post.

McGlade tillbringar därför sina numera pensionerade dagar tillsammans med sin hund Major, en tränad räddningshund som vet hur den ska ta hand om husse sin. När McGlade drabbades av ett epileptiskt anfall nyligen visste hunden nämligen exakt vad han skulle göra. 

Vilken vanlig hund som helst skulle skälla och gny efter hjälp, men Major är klokare än så – han ringde 911. 

Ringde tio gånger

Med sin mun kunde Major gnabba åt sig telefonen ur husses ficka och genom att upprepade gånger stampa på telefonen med tassen kunde Major ringa upp larmcentralen hela tio gånger. 

Enligt SOS-operatörerna la de på telefonen varje gång då de trodde att det var någon som busringde. Men till sist kunde de höra McGlade i bakgrunden. 

Återhämtat sig

Med hjälp på väg väntade Major framför huset och när räddningspersonalen kom kunde han leda dem in på bakgården där husse låg.

McGlade har sedan anfallet kunnat återhämta sig, men ett nytt epileptiskt anfall kan drabba honom när som helst, skriver Huffington Post.

Men med Major vid sin sida finns det ingen anledning till oro.

Se ett inslag om hjälten här: 


/
/
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.