Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här kramar den sörjande mamman killen som dödade hennes dotter

1 av 1

Faksimil Youtube

Nyheter | 14/06/2014 12:08

Under en rättegång överraskade en mamma alla genom att krama och förlåta killen som dödade hennes dotter.

USA. 2012 sedan blev 13-åriga Lourdes "Jina" Guzman-DeJesus skjuten i nacken på en skolbuss. Den var en annan elev, Jordyn Howe, som av misstag sköt henne. Han hade tagit med sin pappas pistol till skolan för att visa upp den för sina vänner när den plötsligt avlossade ett skott. Lourdes dog senare på sjukhuset.

Kramade mördaren

Nu, två år senare, möttes Howe och Lourdes mamma, Ady Guzman-DeJesus, i rätten och det hon gjorde chockade alla. Hon gick fram till sin dotters mördare och kramade om honom samtidigt som han viskade "förlåt".

– I 20 år har jag sett mänskliga tragedier radas upp i den här rättssalen. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig ett offers mamma krama sitt barns mördare, säger domaren Ellen Sue Venzer till Huffington Post.

Slipper fängelse

Under rättegången erkände Howe dråp och att ha burit vapen.

Men tack vare Guzman-DeJesus kommer han att slippa fängelse. Istället kommer han att få ungdomsvård och senare, tillsammans med mamman, föreläsa på skolor om farorna med vapen, skriver Huffington Post

– Vi kan hjälpa andra barn, sa Guzman-DeJesus till reportrar efter rättegången och fortsatte:

– Howe var Jinas vän också och jag vet att hon inte hade velat det värsta för honom. 

Se den fina gesten här: