Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Storslagsmål vid Norra Bantorget

Nyheter | 12/10/2008 02:50

Nyheter24:s reporter var på plats när slagsmål utbröt bland ungdomar mitt i centrala Stockholm.

Vid tolvslaget, natten mot söndag, utbröt ett hejvilt storbråk mellan ett femtontal individer vid korsningen Wallingatan och Upplandsgatan i Stockholm. Ungdomar iklädda sportjackor och gympaskor slogs med varandra. Bråket, som pågick i flera minuter, verkade planerat då alla agerade lugnt och sansat och gick en mot en.

De unga männen skrek på estniska till varandra. Det var ett rått slagsmål där de inte drog sig för att sparka mot huvudet eller attackera bakifrån. Den enda flickan på plats försökte gå emellan men knuffades bort.

Mitt i allt slås en av killarna i huvudet med en glasflaska. Han förblev sedan liggande bråket igenom.

Slag och sparkar fortsatte utbytas dem emellan fram tills en polisbil kör mot mobben. En flaska kastades mot polisbilen och gruppen skingrades lika snabbt som bråket uppstod.

Kvar låg en ensam ung man medvetslös med en gråtande flicka vid sin sida. Polisen hjälpte snabbt den unga mannen som låg i en pöl av sitt eget blod mitt på gatan.

Två piketbussar och en ambulans kommer till platsen. Polisen höll kvar Nyheter24:s reporter för att avlägga vittnesmål. Men förgäves. Förövarna hade redan lämnat platsen. Bara tre unga män greps.

Merparten av ungdomarna sprang ner för Wallingatan mot en föreningslokal på Wallingatan bredvid Scalateatern. Förhöret med de gripna försvårades eftersom de inte kunde prata svenska.

Samtidigt som polisen försökte få grepp om situationen stod några unga män med snarlika kläder som bråkmakarna och tittade på vid Wallingatans krök. De dolde sina ansikten under huvtröjor och rökte i lugn och ro med vetskapen att de kommit undan.

Skrivet av: