Leif GW Persson kommenterar örfilen på Oscarsgalan.
Leif GW Persson kommenterar örfilen på Oscarsgalan. - Foto: Anders Wiklund/TT och Chris Pizzello/AP/TT

Leif GW Persson om Will Smiths örfil: "Inget att bråka om"

Ett skämt om Jada Pinkett Smith fick maken Will Smith att se rött under Oscarsgalan. Med bestämda steg klev han upp på scen och örfilade komikern Chris Rock. Nu kommenterar kriminologen Leif GW Persson det hela.
– Bevisningen är överväldigande, konstaterar han i TV4:s Nyhetsmorgon.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Årets Oscarsgala tog en oanad vändning när komikern Chris Rock drog ett skämt om Jada Pinkett Smith som refererade till hennes diagnos alopecia.

Men skämtet togs inte väl emot – varken av Pinkett Smith eller hennes make Will Smith som plötsligt klev upp på scen och örfilade Rock. Läs mer om händelsen här.

Leif GW Persson om örfilen: "Överreaktion"

Nu uttalar sig kriminologen Leif GW Persson om Will Smiths örfil och han konstaterar i TV4:s Nyhetsmorgon att det rör sig om ringa misshandel, men att slaget är icke åtalbart enligt lag i Kalifornien eftersom Chris Rock inte upprättat någon polisanmälan.

Om det hela hade skett i Sverige hade det istället fallit under allmänt åtal och då hade Smith legat betydligt mer pyrt till, menar Persson.

– Bevisningen är överväldigande och dessutom har den här Smith erkänt, så det är inget att bråka om, säger han i programmet och kommenterar sedan Rocks skämt: 

– Jag tyckte dessutom att det var ett ganska osmakligt skämt med tanke på den här Smiths hustrus sjukdom och sådär, avslutar han och betonar att även Smiths "överreaktion" varit osmaklig. 

/
/