Nyamko Sabuni tackas av övriga partiledare och partikamrater.
Nyamko Sabuni tackas av övriga partiledare och partikamrater. - Foto: Jessica Gow/TT och Henrik Montgomery/TT

Många tackar Nyamko Sabuni: "Är tråkigt"

Nyamko Sabuni får flera vackra ord från andra partiledare och partikamrater efter att hon aviserat sin avgång.
– Jag beklagar det djupt, säger Allan Widman (L), partiets försvarspolitiske talesperson.


På fredagen stod det klart att Nyamko Sabuni avgår som partiledare för Liberalerna. Nu tackas hon av andra partiledare och kollegor inom Liberalerna.

Nyamko Sabuni tackas av 

— Nyamko Sabuni är den femte partiledare jag har arbetat med och hon är en mycket anspråkslös, rak och tydlig kvinna, säger Allan Widman, partiets försvarspolitiske talesperson.

Fredrik Malm, partiets andre vice ordförande, vill inte säga något om sin egen roll framöver men beklagar Sabunis besked.

— Jag förstår det beslut hon har fattat givet den situation vårt parti befinner sig i. Men det är tråkigt att det har gått så långt att man behöver avgå, säger Malm till TT.

Ebba Busch och Annie Lööf tackar Nyamko Sabuni

Även flera av riksdagens partiledare tackar Nyamko Sabuni.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch skriver om Sabuni på Twitter och tackar för den tid som varit: "Uppskattar vårt samarbete och ditt stora engagemang för integration och skola. Tack för att du hade modet att leda ditt parti ur den återvändsgränd som januariavtalet var för Sverige".

Centerpartiets Annie Lööf skriver, också på Twitter, att hon uppskattat att samarbeta med Nyamko Sabuni: "Jag har uppskattat våra samarbeten både inom Alliansen och i Januariavtalet. Jag har värdesatt våra samtal, din glöd för alla elevers möjlighet att lyckas i skolan och inte minst ditt viktiga engagemang mot hedersrelaterat våld och förtryck".

Nooshi Dadgostar: "Tuff motståndare"

Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi tackar Sabuni för den här tiden, även om hon tycker att partiet valt fel väg: "Jag beklagar det vägval Liberalerna gjort, men har stor respekt för ditt engagemang och önskar dig all lycka till i nästa fas i livet", skriver hon på Twitter.

Även Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar kommenterar avgången: "Tack för den här tiden Nyamko. Du har varit en tuff motståndare och jag har uppskattat din energi i debatterna", skriver hon.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!