Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

42-åring nekar till våldtäkter

Nyheter | 29/04/2009 09:51

I dag ställs 42-åringen inför rätta. Anklagad för att ha våldtagit en 15-årig flicka som sen tog sitt liv.

I dag inleds rättegången i Jönköpings tingsrätt om våldtäkt på en 15-årig flicka i Jönköping som tog sitt liv innan den misstänkte gärningsmannen skulle ställas inför rätta. Efter offrets självmord lades målet först ned, vilket väckte starka reaktioner, men efter överprövning ska det nu ändå processas i domstol.

Den åtalade, en 42-åring, var klädd i träningsoverall och satt dold bakom sin advokat i rättssalen när åklagaren gjorde sin sakframställan. Mannen anklagas för flera fall av våldtäkt på flickan, men nekar till brott.

Jönköpings tingsrätt tog sedan beslut om att förhandlingen ska hållas bakom stängda dörrar.

42-åringen, stod häromveckan inför rätta för en annan våldtäkt och hundratals unga människor demonstrerade i centrala Jönköping till stöd för offren.

Åhörare som ville vara med på rättegången måste passera metalldetektor. Polis och säkerhetsvakter är på plats vid tingsrätten, men läget är för närvarade lugnt, rapporterar TT:s utsände.

Skrivet av: