Våldtog sin dotters vänner

Nu döms 38-åringen till fängelse.


HOFORS. En 38-årig man har dömts till fängelse sedan han satt i system att våldta sina barns vänner.

Det var på en fest i januari som 38-åringen gick och lade sig hos en 19-årig tjej som försökte sova. Hon hade blivit trött, tagit av sig kläderna och lagt sig under ett täcke. Plötsligt vaknar hon av att mannen inlett en samlag med henne. Hon försökte då få bort honom med kunde inte.

Mannen greps omgående men släpptes, och flydde. Polisen hittade honom i slutet av mars i Tierp.

Under utredningen av denna våldtäkt kom det även in en annan anmälan från en kvinna i Stockholm. Återigen handlade det om våldtäkt och denna ska ha inträffat 2006. Enligt henne ska hon och 38-åringen ha tagit in på ett hotell på Arlanda och druckit alkohol. När de blivit trötta lade han sig på soffan och hon i sängen. Men mitt i natten lade han sig på tjejen, som då bara var 15 år, och inledde ett samlag.

Nu döms 38-åringen till tre års fängelse och 175 000 kronor i böter till kvinnorna. Han ska dessutom betala 13 000 kronor i skadestånd till en tidigare flickvän som han misshandlat, skriver Arbetarbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.