Under fredagen drar ett lågtryck in över landet och det blir en hel del regn i södra och mellersta Sverige i helgen. Arkivbild.
Under fredagen drar ett lågtryck in över landet och det blir en hel del regn i södra och mellersta Sverige i helgen. Arkivbild. - Foto: TT

Efter sommarvärmen – nu kommer regnet

Södra och mellersta Sverige fick i veckan en försmak på sommaren. Men lagom till helgen drar ett lågtryck in över landet.Det kommer regna under ganska lång tid, men det är välbehövligt, säger meteorologen Sandra Fyrstedt.


I helgen försvinner värmen när ett regnområde kommer in från södra Sverige och rör sig upp mot Svealand under fredagen. Och redan under lördagen väntas nästa regnområde dra in över Götaland och Svealand.

— Regnet kommer hålla nere temperaturen som kommer ligga på runt tio grader, men det kan bli kallare än så. Det är en rejäl sänkning, säger Sandra Fyrstedt, vakthavande meteorolog på SMHI.

Norrland klarar sig undan regn, där väntas varierad molnighet och chans till en del sol med temperaturer på mellan 10-15 grader.

— På söndag ser det ut som att hela landet får liknande väder med växlande molnighet. Men det kan förekomma lokala regnskurar både i söder och norr.

Inte heller nästa vecka ser värmen ut att återvända.

— Vädret vi får under helgen håller i sig och det blir mer ostadigt. Temperaturen kommer ligga i allmänhet mellan 10-15 grader, men lägre i samband med regn.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!