Felicia Nestlers styvmamma var Johanna Möller, som dömdes och friades för mordet på Felicias pappa Aki Paasila.
Felicia Nestlers styvmamma var Johanna Möller, som dömdes och friades för mordet på Felicias pappa Aki Paasila. - Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio, TT och Alexander Larsson Vierth/TT

Felicia Nestlers pappa hittades död – Arbogakvinnan friades från mordet

Felicia Nestler är dotter till Aki Paasila som hittades död i Mälaren under sommaren 2015. Hans fru Johanna Möller, känd som "Arbogakvinnan", dömdes för mord på maken, men friades senare. Nu ska Felicia Nestler berätta om faderns död i "Sommar i P1".


Det var efter det så kallade sommarstugemordet i Arboga år 2016 som Johanna Möller, även känd i media som "Arbogakvinnan", dömdes för mord och mordförsök på sina föräldrar tillsammans med hennes dåvarande pojkvän Mohammad Rajabi

Men innan dess dömdes och friades Möller för ytterligare ett mord – då på hennes make Aki Paasila.

Johanna Möller och Aki Paasila hade barn

Johanna Möller och Aki Paasila träffades på nätet 2011 och flyttade kort därpå ihop. Efter tre år som ett par gifte de sig i december 2014. De har då två gemensamma barn och Möller har, sedan tidigare relationer, fyra barn, medan Paasila har två barn sedan tidigare – varav ett är Felicia Nestler.

Men redan tidigt anade anhöriga att något inte stod rätt till i relationen.

– Stämningen blev snabbt dålig mellan dem, sade Johanna Möllers mamma vid rättegången mot dottern, enligt Aftonbladet.

Här kan du läsa om Arbogakvinnans relation till sin mamma efter mordförsöket.

Ny livförsäkring tecknades för Arbogakvinnans man

Det dröjde bara en månad in i äktenskapet innan en ny livförsäkring tecknades på Aki Paasila. Enligt en dom i Västmanlands tingsrätt som Nyheter24 tagit del av, uppgick försäkringen till två miljoner kronor. 

Denna försäkring ska ha tecknats hos försäkringsbolaget If, via Johanna Möllers mejladress, utan Paasilas vetskap. Mejlet påstods vara skickat av Paasila, men undertecknades endast med "MVH".

– Högskolestudier till trots skrev Johanna Möller med bedrövlig svenska, som var lätt att känna igen. Och de mejl hon senare skickade till oss var också undertecknade med MVH, precis som i mejlet som påståddes vara skrivet av Aki Paasila, sade If-utredaren Gunilla Andrén, till TT.

Här kan du läsa om vad Johanna Möllers barn Julia och David sagt om sin mamma.

Arbogakvinnans man Aki Paasila hittades död 

De senare mejlen, där Johanna Möller krävde att få ut miljonersättningen, inkom till If sex dagar efter att Aki Paasila hittades död i Mälaren vid familjens sommarstuga under sommaren 2015.

Det var Möller själv som larmade polisen och hävdade att hennes make var försvunnen. Väl på plats hittade man Paasila, som var i god fysisk form och simkunnig, drunknad på bara en meters djup.

Polispatrullen upplevde då Möller som likgiltig inför dödsfallet, men avfärdade det hela som en olycka. Detta medan If började få misstankar mot Möller, vilket gjorde att de inte betalade ut livförsäkringen. 

Åtal om mord väcks mot Johanna Möller

Det var inte förrän sommaren därpå, då Johanna Möllers pappa hittades knivhuggen till döds och hennes mamma hittades svårt skadad i samma sommarstuga, som makens död började undersökas närmare.

I samband med detta öppnades Aki Paasilas grav upp och man genomförde en obduktion av kroppen. Senare åtalades och dömdes Möller för anstiftan till mord på maken. Bevisningen bestod bland annat av vittnesmål från anhöriga som berättat hur hon bett dem skada eller mörda Paasila.

Men hovrätten ansåg inte att bevisningen räckte för en fällande dom vad gäller anstiftan till mord, även om man menade att det inte rådde några tvivel om att Möller ville se sin make död.

Felicia Nestler öppnar upp om pappans död 

Nu står det klart att Felicia Nestler, dotter till Aki Paasila, ska vara sommarvärd i "Sommar i P1". Där ska hon, enligt egen utsago, berätta om hur det var att sörja sin pappa under hård mediebevakning.

– Hela hans liv och död berättades av dem som inte kände honom. Jag ska inte försöka lösa ett eventuellt mord, jag vill bara ge min berättelse en gång för alla av hur det var att stå bredvid och aldrig få komma till tals, säger Felicia Nestler om sitt sommarprat.

När är Felicia Nestler med i Sommar i P1 2022?

Felicia Nestler är sommarvärd i P1 den 4 juli 2022.

Vad heter Felicia Nestler på Instagram?

Du hittar Felicia Nestler på Instagram under namnet @felicianestler. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skildring av sorg över dödat barn vinner pris

Italien tillåter aktivister på abortkliniker

Ett regeringsförslag som gör det möjligt för abortmotståndare att komma in på abortkliniker har röstats igenom i det italienska parlamentet. "Ett steg bakåt", enligt oppositionen.

Centralbanken: Något ljusare för tysk ekonomi

Den tyska centralbanken Bundesbank skriver i sin månadsrapport att den tyska ekonomin – Europas största – troligtvis växte lite under årets första månader, bland annat tack vare ökad export.

Expert: Münchhausen by proxy är barnmisshandel

Föräldrar som svälter, medicinerar eller gör sina barn sjuka på annat sätt – medvetet. Flera fall av så kallad Münchhausen by proxy har uppmärksammats på senare tid. Det kan vara svårt att upptäcka, säger experten Björn Lundin.

Norrköping: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Påkörd person i Norrköping", skriver polisen på sin hemsida.

Stockholm får grönt ljus för miljözon i city

1 timme sedan
EU-kommissionen har nu godkänt Stockholms nya miljözon som innebär att bensin- och dieselbilar portas, rapporterar lokaltidningen Mitti.