Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nationalister bråkade i Helsingborg

Nyheter | 01/05/2009 18:30

Drygt 20 personer omhändertogs vid nationalistdemonstation i Helsingborg i dag.

Drygt 20 personer omhändertogs i samband med en demonstration av nationalister i centrala Helsingborg på fredagen. Polisen ingrep när motdemonstranter försökte störa mötet.

Mellan 70 och 100 personer deltog i den manifestation som Fria nationalister Skåne fått tillstånd att hålla på Konsul Olssons plats i centrala Helsingborg vid lunchtid. Betydligt fler motdemonstranter, som betraktar nationalisterna som nazister, sökte sig mot platsen. Polisen spärrade av och kallade samman en stor styrka för att hindra sammanstötningar.

– I stort sett lyckades vi hålla grupperingarna från varandra, säger polisens informatör Charley Nilsson, till TT.

Helsingborgs Dagblads nätupplaga rapporterar ändå om en del skärmytslingar och att vänsterdemonstranternas ilska även riktades mot polisen. Totalt 24 personer omhändertogs och fördes till Helsingborgs polishus.

Vid 14-tiden skingrades nationalisternas möte och deltagarna tog sig till Knutpunkten för att ta tåget från Helsingborg. En del av motdemonstranterna väntades ansluta till Vänsterpartiets demonstrationståg i staden.

Skrivet av: