Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Demonstrationen mot domen

Nyheter | 18/04/2009 16:48

Piratpartiet har idag anordnat två demonstrationer.

Demonstrationerna har ägt rum på Stortorget i Lund och på Medborgarplatsen i Stockholm. Det är Piratpartiet som står som arrangör för manifestationerna och de skriver på sin hemsida att de har polistillstånd för båda städerna.

Det dök upp ett par hundra personer till Medborgarplatsen, dock svårt att avgöra om de var där för demonstrationen eller för att sitta i det fina vädret. Däremot så var Piratpartiet där och Vänsterpartiet, och båda partierna hade dykt upp med flaggor. Det var flera personer som talade, bland annat Rick Falkvinge, en ledamot i Piratpartiets valberedning och en person som gick med i partiet igår. Under gårdagen fick Piratpartiet 5000 nya medlemmar, och därmed ökar deras chanser att komma in i Europaparlamentet.

De som var med på demonstrationen tyckte dock att det hela var mer PR för Piratpartiet och inte så mycket om The Pirate Bay och domen. Det talades mycket om "de gamla som inte kunde dagens teknik och den unga generationen". Man uppmanades att rösta på Piratpartiet om man var missnöjd med TBE-domen. Vi får se om dagens demonstrationer påverkar något överhuvudtaget.

Skrivet av: