Demonstrationen mot domen

Piratpartiet har idag anordnat två demonstrationer.


Demonstrationerna har ägt rum på Stortorget i Lund och på Medborgarplatsen i Stockholm. Det är Piratpartiet som står som arrangör för manifestationerna och de skriver på sin hemsida att de har polistillstånd för båda städerna.

Det dök upp ett par hundra personer till Medborgarplatsen, dock svårt att avgöra om de var där för demonstrationen eller för att sitta i det fina vädret. Däremot så var Piratpartiet där och Vänsterpartiet, och båda partierna hade dykt upp med flaggor. Det var flera personer som talade, bland annat Rick Falkvinge, en ledamot i Piratpartiets valberedning och en person som gick med i partiet igår. Under gårdagen fick Piratpartiet 5000 nya medlemmar, och därmed ökar deras chanser att komma in i Europaparlamentet.

De som var med på demonstrationen tyckte dock att det hela var mer PR för Piratpartiet och inte så mycket om The Pirate Bay och domen. Det talades mycket om "de gamla som inte kunde dagens teknik och den unga generationen". Man uppmanades att rösta på Piratpartiet om man var missnöjd med TBE-domen. Vi får se om dagens demonstrationer påverkar något överhuvudtaget.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.