Stockholm

Patrik Sjöberg om drivkraften: "I så fall hade jag mördat"

Patrik Sjöberg är en av grundarna av Dumpen.se.
Patrik Sjöberg är en av grundarna av Dumpen.se. Foto: Christine Olsson/TT och Stella Pictures

På Dumpen.se hängs påstådda pedofiler ut. Sajten har fått hård kritik och grundarna, som själva blivit utsatta för övergrepp som barn, har anklagats för att drivas av hämndbegär.
– I så fall hade jag mördat min förövare när jag hade möjlighet, säger den ena grundaren Patrik Sjöberg.


Läs mer

Den tidigare höjdhoppsstjärnan Patrik Sjöberg driver, tillsammans med sin kompanjon och sajtens ansvariga utgivare Sara Nilsson, Dumpen.se.

Med falska konton utger sig "pedofiljägare" med koppling till sajten för att vara barn och man stämmer på så vis träff med vuxna män som sedan konfronteras. Denna konfrontation filmas och videoklippen publiceras för allmän beskådan på Dumpen.se.

Dumpen.se har mött kritik för uthängningarna

Under de senaste månaderna har det stormat rejält kring Dumpen.se – inte minst när Dagens ETC kunde avslöja att en man som blivit uthängd på hemsidan tagit sitt liv. Läs mer om självmordet efter Dumpen-uthängningen här.

– Om jag känner något ansvar eller skuld i att han har tagit sitt liv? Han blev erbjuden hjälp. Han var fullständigt införstådd med att det han sysslade med var väldigt skevt, sade Patrik Sjöberg till Aftonbladet efter självmordet.

Anhöriga till de uthängda har också riktat kritik mot Dumpen.se och vädjat om att konfrontationer ska avpubliceras. Men Sara Nilsson tycker att det är en fokusförflyttning.

– Varför tar vi hela tiden de anhörigas perspektiv? Varför tar vi inte barnens perspektiv?, säger hon i Medierna i P1

Patrik Sjöberg: Inget hämndbegär

Vad drivs då Patrik Sjöberg och Sara Nilsson av? Just den frågan kom på tal i en ny intervju med SvD och enligt Dumpen-grundarna rör det sig inte om något hämndbegär.

– I så fall hade jag mördat min förövare när jag hade möjlighet, säger Sjöberg till tidningen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.