Kvinnan som knivhöggs i Visby har dött
Kvinnan som knivhöggs i Visby har avlidit. - Foto: Marko Saavala/TT och Henrik Montgomery/TT

Kvinnan som knivhöggs i Visby har avlidit

På onsdagseftermiddagen greps en 33-årig man misstänkt för att ha utfört knivdådet i Visby. Under en pressträff senare under kvällen meddelar polisen att kvinnan dött av sina skador.


Vid 14-tiden på onsdagen fick polisen in ett larm om ett våldsdåd vid Donners plats i centrala Visby. Väl på plats anträffades en allvarligt skadad kvinna som senare fördes med ambulans till Visby lasarett. 

En 33-årig man greps senare, ett stenkast från Donners plats, misstänkt för mordförsök. Mannen är inte dömd sedan tidigare och ännu ska det inte finnas någon känd koppling till offret.

Här kan du läsa mer om Lars, 69, som tacklade den misstänkte knivmannen i Visby.

Kvinnan som knivhöggs i Visby har avlidit 

Senare under onsdagskvällen höll polisen pressträff om knivdådet i Visby där man meddelade att kvinnan avlidit av sina skador. Kvinnan var i 60-årsåldern, och hennes anhöriga är underrättade. Den avlinda kvinnan var hemmahörande på fastlandet. 

– Polisens arbete fortsätter med tekniska undersökningar, samtidigt har vi en nära samverkan med SÄPO, säger polisområdeschefen Fredrik Persson.

33-årig man anhållen misstänkt för mord – efter knivdådet i Visby

Den 33-årige mannen har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. Persson ger inga besked gällande dådets motiv, men uppger att hotbilden mot politikerveckan i Almedalen inte har förändrats. 

– Nu pågår kartläggning både av gärningsman och av offer, säger Persson. 

Som svar på huruvida det finns några politiska motiv till dådet säger polisen att det i nuläget inte finns något som tyder på det. 

Misstänkte knivmannen i Visby uppges ha kopplingar till NMR

Enligt uppgifter till Expressen och Aftonbladet har mannen kopplingar till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Bland annat uppges han tidigare ha deltagit i flera nazistiska demonstrationer.

Här kan du läsa mer om uppgifterna kring den misstänkte knivmannens kopplingar till nazistiska NMR.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!