En man överfölls natten mot söndag i sitt hem i Stockholm. Arkivbild.
En man överfölls natten mot söndag i sitt hem i Stockholm. Arkivbild. - Foto: TT

Maskerade villarånare flydde i offrets bil: "Väldigt chockad"

En man boende i villa på Lidingö i Stockholm blev natten mot söndag överfallen i sitt hem när en grupp maskerade rånare, om tre till fem personer, lurade sig in i bostaden och misshandlade honom.


De kom över en del värdesaker och flydde sedan brottsplatsen i mannens bil. Polisen larmades till platsen omkring tio i två på lördagsnatten, och då hade rånarna lämnat bostaden omkring tio minuter innan.

— Mannen är såklart väldigt chockad. Han har lindriga skador och har inte behövt sjukhusvård, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

Den stulna bilen hittades en bit från brottsplatsen. Ingen är gripen för dådet.

TT
Senaste nytt

Rånade par med pistol i villan – ingen gripen

Kollektivavtal för Ingrossokopplad klädkedja

Den italienska underklädeskedjan Intimissimi – med Bianco Ingrosso som affischnamn och ambassadör – har tecknat kollektivavtal i Sverige.

Ryssar önskar fred – på Putins villkor

1 timme sedan
Ryska medborgare ser gärna fred – men i så fall ska det ske på den ryska regimens villkor. Folk har lärt sig att leva med det brinnande kriget, enligt en analys av sinnesstämningen i Ryssland.

Efter rekordåren – nu vabbar vi mindre

1 timme sedan
Efter de senaste årens rekordsiffror verkar nu vabbandet minska bland småbarnsföräldrar. Med ett par veckor kvar av året är det betydligt färre ansökningar än under 2022, visar siffror som TT tagit del av.

Varnar för ”megatorka” i framtidens Europa

1 timme sedan
Extrem värme och torka som väntas bli vanligt i slutet av århundradet kan drabba Europa redan närmsta decennierna – och flera år i rad, enligt en ny studie.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ljungby

1 timme sedan
"En singelolycka med en personbil inträffar på länsväg 527.", skriver polisen på sin hemsida.