Inlåst kvinna vill slippa rättegång

I dag väcks åtal mot den 58-årige man som tros ha hållit sin sambo isolerad i nio år i en liten campingstuga på en ort utanför Eksjö. (TT)


På måndagen väcks åtal mot den 58-årige man som tros ha hållit sin sambo isolerad i nio år i en liten campingstuga på en ort utanför Eksjö.

Kvinnan begär nu via sitt målsägandebiträde att få slippa vittna i rättegången som startar senare i veckan, uppger SVT:s Smålandsnytt.

Kvinnan, som endast vägde 40 kilo när hon sökte vård, är i för dålig kondition för att vara med. I stället kan videoinspelade polisförhör användas, hävdar målsägandebiträdet.

Mannen misstänks för grov kvinnofridskränkning och olaga frihetsberövande.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bostadsbyggandet faller i USA

Hjälp, mitt barn har också börjat snusa • Experten: "Skäms"

Hur ber man sitt barn sluta snusa utan att det blir ett bråk? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som avslöjar hur man gör.

IMF höjer global tillväxtprognos

Internationella valutafonden (IMF) höjer prognosen för global tillväxt 2024 ett snäpp, till 3,2 procent. Det är 0,1 procentenhet högre än vad IMF:s ekonomer såg framför sig i januari.

Ökad ilska och oro i M efter opinionsmätning

På onsdagen röstar riksdagen om den nya könstillhörighetslagen. Samtidigt har en ny opinionsmätning eldat på "oron, ilskan och frustrationen" inom Moderaterna för lagförslaget.

Kvinna hittad död – man anhållen

En man har anhållits efter att en kvinna hittats död i sitt hem i Kungsbacka, rapporterar Kungsbacka-Posten.

Åklagaren: Tonåringarna var på plats vid mordet

Två tonårspojkar har häktats för grovt skyddande av brottsling efter mordet på en 39-årig man i Skärholmen i förra veckan. Enligt åklagare Ove Jäverfelt befann de sig på platsen när skjutningen inträffade. Vi har uppgifter som tyder på det, säger han.