Tre begärs häktade efter det misstänkta dubbelmordet i Ulricehamn.
Tre begärs häktade efter det misstänkta dubbelmordet i Ulricehamn. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Tre begärs häktade efter misstänkt dubbelmord i Ulricehamn

Tre personer, däribland mannen som misstänks för mord, kommer i dag att begäras häktade efter det misstänkta dubbelmordet i Ulricehamn, uppger åklagaren Martin Svensson för TT.


Fem unga personer sitter anhållna efter det misstänkta dubbelmordet i en lägenhet i Ulricehamn natten mot i onsdags.

Nu kommer tre av dem att begäras häktade.

— Jag kommer att begära tre personer häktade i dag. Dels mannen som misstänks för mord, dels två personer som misstänks för försök till grovt rån, säger åklagaren Martin Svensson till TT.

Det var natten mot i onsdags som polisen fick larm om flera skadade i en bostad i Ulricehamn. I lägenheten hittades två unga män avlidna.

Unga inblandade i fallet i Ulricehamn

Samtliga inblandade är unga personer.

Den mordmisstänkte mannen är, liksom en av de rånmisstänkta, i 20-årsåldern medan den tredje personen som begärs häktad är en pojke under 18 år.

Tidigare har också en minderårig flicka suttit anhållen misstänkt för mord, men hon släpptes sedan misstankarna mot henne försvagats.

Ytterligare två unga män sitter anhållna misstänkta för grovt försök till rån, där har åklagaren ännu inte fattat beslut om de ska begäras häktade eller inte.

— Det är inga definitiva besked om dem, men anhållan mot dem kvarstår, säger Martin Svensson.

Tros ha försökt ta sig in i bostaden

Enligt uppgifter i flera medier inträffade det misstänkta dubbelmordet i samband med att flera personer försökte ta sig in i bostaden via balkongen. De båda döda männen ska enligt uppgifterna ha utsatts för knivvåld.

Martin Svensson vill dock inte ännu gå in på detaljer, utan hänvisar till häktningsförhandlingarna som troligen blir av i eftermiddag.

— Jag kommer att gå ut med information under eftermiddagen, där jag kommer att ge min bild av vad jag menar har hänt, säger han.

— Det är några förhör som ska hållas under dagen också, så jag vill avvakta dem.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!