En mamma i Blekinge har erkänt barnmisshandel av sin dotter.
En mamma i Blekinge har erkänt barnmisshandel av sin dotter. - Foto: Isabell Höjman/Gorm Kallestad/TT

Mamma i Blekinge häktad – misstänks för elva fall av barnmisshandel

Den kvinna som misstänks ha misshandlat en liten flicka i treårsåldern i Blekinge har häktats. Hon är på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel samt misshandel vid minst elva tillfällen.


— Bevisläget är bra menar jag. Dels för att den misstänkta kvinnan själv medger misshandel i tolv fall, och dessutom har vi ju filmmaterial, säger kammaråklagare Anna Johansson Toresten till TT.

Barnmisshandel i Blekinge hamnade på film

Polisen fick in flera larm i måndags sedan filmklipp som uppgavs visa hur en kvinna misshandlade en flicka i treårsåldern började spridas i sociala medier. Kvinnan, som är i 20-årsåldern, identifierades och hon hämtades in till förhör under måndagskvällen. Hon anhölls senare.

En ytterligare kvinna som först anhölls i samband med den uppmärksammade misshandeln har släppts på fri fot. Misstanken mot henne kvarstår dock.

Flickan omhändertagen

Den lilla flickan har omhändertagits och mår under omständigheterna bra, har den aktuella kommunen tidigare skrivit i ett pressmeddelande.

Filmklippen har fått stor spridning i sociala medier och nu uppmanar polisen folk att sluta sprida dem. Thomas Johansson säger att den som sprider dem kan göra sig skyldig till olaga integritetsintrång, ett brott som kan ge två års fängelse.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!