Pojken hittades skjuten på en cykelbana i Sandviken. Bilderna är genrebilder.
Pojken hittades skjuten på en cykelbana i Sandviken. Bilderna är genrebilder. - Foto: Janerik Henriksson/TT och Johan Nilsson/TT

16-åring död – hittades skjuten på cykelbana i Sandviken

En 16-årig pojke hittades skjuten på en cykelbana i Sandviken sent på tisdagskvällen. Han fördes till sjukhus med ambulans men hans liv gick inte att rädda.


Polisen larmades strax före klockan 23 och vid 04-tiden var ett större område runt cykelbanan fortfarande avspärrat. Tekniker har jobbat under natten med att säkra spår och polisen har även knackat dörr i området för att se om någon har märkt av något.

— Det var en ur allmänheten som anträffade den här skadade pojken, och då var han livlös. Det påbörjades livräddande åtgärder på plats tills ambulans kom. Men på plats på sjukhus förklaras han död, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson i region Mitt.

Pojkens anhöriga är underrättade.

Inga larm om skottlossning i Sandviken

Enligt Magnus Jansson Klarin hade polisen inte fått in några larm om misstänkt skottlossning före larmet om den skjutne pojken.

— Vi jobbar på plats nu där pojken anträffades, huruvida det är brottsplatsen eller inte, det får vi se, säger han.

Under tidiga onsdagsmorgonen fanns ännu ingen frihetsberövad i ärendet, en förundersökning gällande mord är inledd.

Bråk i centrala Sandviken på tisdagskvällen

Tidigare under kvällen larmades polisen om ett bråk i centrala Sandviken.

— Det kontrollerades ett antal personer också vid det tillfället, så det är klart att vi tittar på det också om det finns något samband, men det är lite för tidigt att säga just nu, säger Magnus Jansson Klarin.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!