Mannen kontaktade flickan på snapchat.
Mannen kontaktade flickan på snapchat. - Foto: Vidar Ruud/Henrik Montgomery/TT

Man låtsades vara modefotograf – våldtog tonårsflicka på hotellrum

En man som sade sig ha koppling till ett känt klädmärke våldtog en tonårsflicka på ett hotellrum i Värmland. Nu döms han till fyra års fängelse, bland annat för våldtäkt mot barn.


Brott mot två andra flickor ingår också i domen, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Flickan som blev våldtagen hade kommit i kontakt med den 30-årige mannen via Snapchat. Mannen uppgav att han jobbade på ett företag som var sponsrat av ett känt klädmärke, och att det behövdes modellbilder på honom.

Flickan följde med 30-åringen till ett hotellrum. Där ville mannen ta en avklädd bild på dem båda tillsammans. Sedan våldtog han henne. Senare samma dag våldtog mannen flickan på nytt, på en annan plats.

Utnyttjade två mellanstadieflickor

30-åringen ska betala 300 000 kronor i skadestånd till flickan, enligt domen från Värmlands tingsrätt.

Han döms även för att ha utnyttjat tonårsflickan, och två mellanstadieflickor, för sexuell posering vid olika tillfällen.

Mannen dömdes för liknande brott 2019. Han hade nyligen avtjänat sitt straff när han blev misstänkt för nya brott.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.