En mordmisstänkt man har avlidit i häktet, uppger Åklagarmyndigheten.
En mordmisstänkt man har avlidit i häktet, uppger Åklagarmyndigheten. - Foto: Per Danielsson/Johan Nilsson/TT

Mordmisstänkt ung man tog sitt liv i häktet – Kriminalvården utreder

En man som varit misstänkt för ett mord i Malmö den 22 juli har avlidit i häktet, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.


"Mannen har knutits till gärningen genom fynd som gjorts hemma hos honom och tekniska spår. Han har vidgått att han utövat våld, men förnekat brott. Förundersökning pågår alltjämt, men det finns inte skäl att utreda andra misstänkta", säger åklagare Helena Lundström i pressutskicket.

Mordutredningen inleddes sedan en man i 30-årsåldern hittats avliden efter en lägenhetsbrand i stadsdelen Hyllie i Malmö.

Hatbrott kunde inte uteslutas

Senare gick polisen ut med att hatbrott inte kunde uteslutas i samband branden och det misstänkta mordet, detta eftersom den mördade mannen var homosexuell.

Polisen bad om tips från allmänheten och senare kunde en 23-årig man gripas och häktas som misstänkt. Polisen uppgav för Sydsvenskan att gripandet gjordes efter inre spaning.

"Intagen som har tagit sitt liv"

Aftonbladet har varit i kontakt med Kriminalvården som nu bekräftar att en incidentrapport har upprättats på häktet i Helsingborg efter att den mordmisstänkte mannen avlidit.

– Det är en intagen som har tagit sitt liv och vi kommer att inleda en incidentutredning från särskilda utredningar, säger Magnus Carlsson, internutredare på Kriminalvårdens sektion för särskilda utredningar, till tidningen.

Enligt Kriminalvårdens rapport inträffade händelsen den 31 oktober och till tidningen säger Magnus Carlsson att klienten avled i ett senare skede.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.