Polisen har tagit narkotika för ett gatuvärde på mellan 50 till 100 miljoner i beslag. Arkivbild.
Polisen har tagit narkotika för ett gatuvärde på mellan 50 till 100 miljoner i beslag. Arkivbild. - Foto: TT

Många frihetsberövade i stor narkotikainsats

Polisen har frihetsberövat 21 personer och narkotika för ett gatuvärde på mellan 50 till 100 miljoner kronor har tagits i beslag efter en insats.


Både vapen och narkotika har tagits i beslag i Stockholm, dess södra förorter och i Mälardalen efter polisens spaning och utredning mot grovt kriminella personer, skriver polisen på sin hemsida.

"Narkotikahandeln är stor och finansierar den grova organiserade brottsligheten. Genom ett offensivt arbete under längre tid har vi nu fått ett väldigt bra resultat", säger Susanne Wikland, tillförordnad biträdande chef för polisområde Stockholm city.

Polisen har tagit 165 kilo cannabis och 42 kilo kokain i beslag, och utredningen har flera brottsrubriceringar. Enligt polisen är de grövsta av flera rubriceringar i ärendet synnerligen grovt narkotikabrott och synnerligen grovt vapenbrott.

Utredningen är åklagarledd, och på grund av dess "karaktär och dess krav på förundersökningssekretess kommer ingen ytterligare information delges och inga andra kommentarer ges", skriver polisen.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

En man hotar att spränga sig själv i luften vid Irans konsulat i Paris, rapporterar fransk radio.

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.