Stockholm

Rättegång om hämndaktion ska tas om

Polis undersöker brottsplatsen efter skottlossningen i Botkyrka, där en tolvårig flicka kom i vägen för en brutal skottlossning och dödades i augusti 2020.
Polis undersöker brottsplatsen efter skottlossningen i Botkyrka, där en tolvårig flicka kom i vägen för en brutal skottlossning och dödades i augusti 2020. Foto: TT

Rättegången som rör en misstänkt hämndaktion efter skottlossningen i Botkyrka 2020, där en tolvårig flicka dödades, ska tas om beslutar Södertörns tingsrätt.


I mitten av september inleddes förhandlingen mot nio män som åtalats för inblandning i bland annat mordförsök och förberedelse till mord under hösten 2020. Brotten ska enligt åklagaren utgöra en hämnd planerad av personer som uppfattade sig som de egentliga måltavlorna för skjutningen.

Rättegången pausades dock snart då det framkom att utländsk polis fått fram ytterligare material från den krypterade chattjänsten SKY ECC och att utredningen kunde behöva kompletteras.

Nu har dock tingsrätten beslutat att ta om hela huvudförhandlingen då det tagit mycket längre tid än trott att få materialet levererat till Sverige, vilket gjort uppehållet längre än tillåtet.

Den nya förhandlingen inleds på torsdag och hålls parallellt med rättegången i målet som tar upp mordet på flickan.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.