- Foto: Johan Nilsson/Fredrik Sandberg/TT

Plogbilar träffades av blixten - snöhaveriet förvärras: "Hinner inte"

Snön vräker ner och både SL och Trafikverket rekommenderar att folk stannar hemma. Snökaoset hindrar arbetet med att röja undan snön - och nu befaras ännu mer problem i rusningstrafiken.


Under måndagen har SMHI utfärdat en orange snövarning och Stockholmsborna uppmanas av såväl polis och SL som trafikkontoret att stanna hemma.

Snösmockan har lamslagit Stockholm och det fortsätter att snöa. Nu befaras det ännu mer problem i rusningstrafiken och på vägarna står flera plogbilar som gått sönder och snöröjningen tycks bli försenad på flera håll i staden, skriver Aftonbladet.

– Vi är väl rustade för normala snöfall men när det snöar mer eller mindre oavbrutet i två och ett halvt dygn är det svårt att hinna med och vi får börja om och ploga de högst prioriterade gatorna som behövs för samhällsviktiga transporter och kollektivtrafik igen innan vi hunnit igenom de mindre gatorna som har lägre prioritet, säger Malinda Flodman på trafikkontoret Stockholms stad till Nyheter24.

Ovädret och blixtnedslag hindrar arbetet

Flera plogbilar har gått sönder på grund av alldeles för hög belastning av tunga mängder snö medan andra träffats av blixten.

Arbetet med att snöröja stadens gator börjar enligt Flodman först när 1-1,5 centimeter blötsnö ligger på trottoar, gång- eller cykelbana. För vägar gäller det istället 2-2,5 centimeter och för trafikleder gäller 1 centimeter.

– Det har snöat nästa konstant sedan i lördags. Startkriteriet möts hela tiden och vi röjer undan. Men när vi är klara med ett ställe så hinner den platsen uppnå startkriterierna igen innan alla gator är röjda, säger Malinda Flodman till tidningen.

/
/
/
SL
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

Grekiskt prinspar går skilda vägar

Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.

Man död i villabrand

En man i 65-årsåldern har avlidit i en brand i en villa i Älvsjö i Stockholms kommun.

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Östersund

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på E45, Ångsta.", skriver polisen på sin hemsida.