Stockholm

17-årig mordmisstänkt utlämnad till Sverige

En 17-åring som är misstänkt för mord och mordförsök i Halmstad flydde Sverige, men greps senare i Storbritannien. Arkivbild
En 17-åring som är misstänkt för mord och mordförsök i Halmstad flydde Sverige, men greps senare i Storbritannien. Arkivbild. Foto: TT

En 17-åring som är misstänkt för mord och mordförsök i Halmstad i augusti har utlämnats från Storbritannien och blivit häktad i Sverige, rapporterar Hallandsposten.


Två män utsattes för en knivattack i augusti och en av dem avled av sina skador. Bara några dagar efter händelsen greps en 16-åring i Mariestad och han har suttit frihetsberövad sedan dess, först i häkte och sedan på ett boende som drivs av Statens institutionsstyrelse. En annan 16-åring, som nu hunnit fylla 17, flydde landet. Han blev häktad i sin utevaro och senare gripen av polis i Storbritannien.

— Han greps i Manchester i ganska nära anslutning till att han begärdes häktad i sin utevaro och nu har han kommit till Sverige, säger kriminalkommissarie Lars-Gunnar Perlinger till tidningen.

Den misstänkte 17-åringen nekar till mord och mordförsök.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.