Martin Melin blir ny talesperson för Liberalerna
Martin Melin har utsetts till ny utrikespolitisk talesperson av Liberalernas partiledning. Här, till vänster, på partiets valvaka i september. Arkivbilder. - Foto: Christine Olsson/TT och Henrik Montgomery/TT

"Robinson-Martin" blir ny talesperson för L

Liberalerna har utsett nya talespersoner i olika politiska ämnen. Klart är att Martin Melin, som vann första säsongen av tv-programmet Expedition Robinson, kliver in som talesperson i utrikesfrågor.


Han är ersättare i riksdagen för Joar Forssell som gått på föräldraledighet i sex månader.

– Jag kommer ta vara på den här tiden. Jag kliver in ett halvår för att försöka förändra, sade Martin Melin till Expressen när han tog plats i maktens korridorer.

Bland andra talespersoner kan nämnas Mauricio Rojas, som får ansvar för migrationspolitiken. Han var kulturminister i Chile under fyra dagar 2018 innan han fick avgå efter utbredd kritik.

Greven och den folkpartistiska veteranen Carl B Hamilton blir ekonomiskpolitisk talesperson och Anna Starbrink, tidigare uttalad kritiker till SD-samarbete, blir försvarspolitisk talesperson.

Den tidigare partisekreteraren Juno Blom, som avgick i våras på samma dag som den förre L-ledaren Nyamko Sabuni, blir rättspolitisk talesperson.

TT
/
/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Massgripanden efter bombdåd i Turkiet

Goda nyheter – turkisk inflation på 60 procent

Den turkiska inflationen har slutat stiga, men låg fortfarande på svindlande 60 procent under september, visar officiella siffror. Det är de första siffrorna från den turkiska statistikmyndigheten sedan president Recep Tayyip Erdogan lade om landets ekonomiska politik.

Statsministern bjuder in alla partiledare till möte om våldsvågen

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in samtliga partiledare till nationella säkerhetsrådets möte på torsdag nästa vecka, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

35-årig man åtalas för tolv år gammalt mord på sin mamma

En 35-årig man i Växjö åtalas för att ha mördat sin mamma för tolv år sedan. Åtalet bygger bland annat på uppgifter från en infiltratör, som skapat en relation till den misstänkte och fått honom att prata.

Personer med psykiska funktionsnedsattättningar får sämre vård än andra

Personer med psykiska funktionsnedsättningar – som schizofreni och liknande tillstånd – får sämre vård än resten av samhället. De utsätts också oftare för övergrepp, visar en kartläggning av Socialstyrelsen.

Polisen i Malå rapporterar om trafikolycka

"Rentjärn, viltolycka på länsväg 370.", skriver polisen på sin hemsida.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.