Ropa inte på servitören om du inte är redo.
Ropa inte på servitören om du inte är redo. - Foto: Pexels & Tomas Oneborg/SvD/TT

Det här är det värsta du kan göra när du beställer, enligt servitören

Är du en person som vet direkt vad du vill ha när du slår upp menyn eller är du den veliga typen? Det spelar ingen roll för servitören, däremot finns det en sak som den som tar din beställning stör sig ordentligt på.


Nyheter24 har tidigare skrivit om en vana vissa restauranggäster har när de är ute och äter som inte är alltför populär – nämligen att betala och sedan sitta kvar vid bordet. 

Enligt den oskrivna reglen är det okej at sitta kvar några minuter, men sedan är det dags att resa sig. 

– Det är inte okej att sitta kvar. Du stör inte bara mig i mitt arbete när jag ska duka om, utan det är också vansinnigt oförskämt mot folk som väntar på bord, skriver en servitör på Reddit. 

Här kan du läsa om konstiga frågor gäster ställer när de är ute och äter på restaurang.

Servitören: "De säger att de är redo..."

När det kommer till att beställa mat är alla olika. Vissa kollar upp menyn innan de kommer till restaurangen, andra bestämmer sig direkt och en tredje vill fundera länge. 

När det sedan är det dags att beställa är det en sak som är riktigt irriterande, enligt en servitör som matsajten Eat This Not That pratat med – nämligen de som ropar och säger att de är redo att beställa, men inte alls är klara. 

Istället börjar personerna diskutera allt möjligt om maten, utan att ha bestämt sig alls.

– De säger att de är redo men egentligen har de just börjat läsa menyn, säger hen till sajten.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Journalist som rapporterade om Navanlyj gripen

1 timme sedan
Ryska myndigheter har gripit flera journalister runt om i landet under mars – bland dem en journalist som rapporterade om rättegångarna mot den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj i flera år, uppger organisationen Reportrar utan gränser.

Miljarder ska rädda kvar halvledarjätte

1 timme sedan
Den nederländska regeringen tänker satsa många miljarder för att försäkra sig om att globala företag som halvledarjätten ASML inte flyttar från landet.

SOHR: Många soldater dödade i Syrien

1 timme sedan
Minst 36 soldater ska ha dödats i israeliska räder mot Aleppo-provinsen i i norra Syrien på fredagen, uppger det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).