Muharrem Demirok, en av Centerpartiets nya partiledarkandidater under en utfrågning i november.
Muharrem Demirok, en av Centerpartiets nya partiledarkandidater under en utfrågning i november. - Foto: TT

Centerkvinnor backar Demirok

Med mindre än två månader kvar till dess att Centerpartiet ska välja ny partiledare meddelar Centerkvinnorna vem de vill ha på posten.


Så väljs nya partiledaren

Den 7 november presenterade Centerpartiets valberedning tre partiledarkandidater: Daniel Bäckström, Elisabeth Thand Ringqvist och Muharrem Demirok. Innan dess hade alla medlemmar fått skicka in nomineringar.

På en extrastämma i Helsingborg den 2 februari 2023 röstar utvalda ombud om Centerpartiets nya ordförande.

Annie Lööf sitter kvar som partiledare tills dess att partiet valt en efterträdare.

Källa: Centerpartiet

Centerkvinnorna anser att Muharrem Demirok är den som har bäst förutsättningar att leda partiet efter Annie Lööf. I en debattartikel på Altinget skriver Malin Bergman, ordförande i Centerkvinnorna, att han besitter de förmågor som behövs för rollen i form av ”inlyssnande ledarskap, stor kunskap om organisationen och inte minst ett starkt och värdegrundat engagemang i jämställdhetsfrågor”.

Muharrem Demirok sitter i riksdagen sedan valet i höstas och var tidigare kommunalråd i Linköping.

I börja av december meddelade både Centerpartiets ungdomsförbund och Centerstudenter att de vill se Elisabeth Thand Ringqvist, som nästa partiledare för Centerpartiet. Hon är andre vice gruppledare för C i riksdagen och näringspolitisk talesperson för partiet.

På en extrastämma den 2 februari 2023 avgörs vem av de tre kandidaterna Muharrem Demirok, Elisabeth Thand Ringqvist och Daniel Bäckström som blir ny centerledare.

TT
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!