Män köper lunchsex för friskvårdsbidrag – tipsar i nätforum
Inrättningar som utger sig för att vara thaimassagesalonger är ofta egentligen förtäckta bordeller, enligt polisen. Arkivbilder. - Foto: Dan Hansson/TT och Jessica Gow/TT

Män köper lunchsex för friskvårdsbidrag – tipsar i nätforum

Sexhandel på thaimassagesalonger är fortsatt ett stort problem. Vid en kontroll av nio salonger i Västsverige upptäckte polisen att samtliga var förtäckta bordeller – och att sexköparna tipsade varandra om att betala med sitt friskvårdsbidrag.


Under försommaren kontrollerades nio thaimassagesalonger i Västsverige av polisen. På samtliga hittades spår av sexhandel, och en 40-årig kvinna som äger två av salongerna anmäldes för koppleri.

"Det är uppenbart att just thaimassagesalonger frekvent används som förtäckta bordeller", säger poliskommissarien Peter Ljungdahl i ett pressmeddelande.

Män tipsar om sexköpen på nätforum

På nätforum jämför och recenserar sexköpande män kvinnornas tjänster. Där förekommer det också tips om att man kan subventionera sexköpet genom friskvårdsbidrag om man har ett kvitto på massage, enligt polisen.

Till SVT Väst säger Peter Ljungdahl att det syns en tydlig tillströmning av kunder vid lunchtid.

— Då ska man få lunchmassage. Man kan köpa sex och dra av det på friskvårdsbidraget, det är tragiskt, säger han.

I landet i stort finns det omkring 2 000 thaimassagesalonger. Av dem säljer cirka 80 procent sexuella tjänster, enligt siffror från polisens nationella operativa avdelning som Uppdrag Granskning tagit del av.

För att förebygga fortsatt sexhandel har polisen nu tagit kontakt med fastighetsägarna som hyr ut till de berörda salongerna, och delgett dem information om vad som pågår i lokalerna. Efter det har flera uthyrare sagt upp kontrakten med massagesalongerna.

TT
/
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.