Polisen hittade kokain, amfetamin och skarp ammunition vid en husrannsakan i en mordutredning i Gävle.
Polisen hittade kokain, amfetamin och skarp ammunition vid en husrannsakan i en mordutredning i Gävle. - Foto: Berit Roald/NTB/Janerik Henriksson/TT

Man greps i mordutredning med kokain i kalsongerna

När polisen gjorde husrannsakan i en mordutredning i Gävle hittades både amfetamin och skarp ammunition i bostaden. Vid en visitering av den misstänkte hittades 43 gram kokain gömt i mannens kalsonger, rapporterar Gefle Dagblad.


Den 15 november hittades en man i 25-årsåldern död i Gävle. Två män sitter häktade misstänkta för inblandning i mordet, som tros ha kopplingar till gängkriminalitet.

Tidigt i utredningen väcktes misstankar mot en annan man i 35-årsåldern, som greps och anhölls dagen efter mordet, misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Gömde kokain i kalsongerna

Vid en husrannsakan i mannens bostad gjorde polisen flera fynd, bland annat 60 gram amfetamin bakom hans tv. Polisen hittade också skarp ammunition, 14 stycken niomillimeterskulor, i ett glasögonfodral.

När polisen visiterade den misstänkte hittades 43 gram kokain invirat i plast och gömt i mannens kalsonger.

Mannen hade ammunition hemma

Mannen har nu åtalats för narkotikabrott och brott mot vapenlagen. På onsdagen omhäktades han, men han är däremot inte längre häktad för grovt skyddande av brottsling.

Den misstänkte har erkänt brott och säger att narkotikan var för eget bruk. Ammunitionen säger han sig ha fått av en kompis och han hävdar att den kan vara bra att ha "om det blir ett skarpt läge".

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!