Domar för pokerturnering mildras

Det blev strafflindring eller friande dom i hovrätten för fyra män.


Det blev strafflindring eller friande dom i hovrätten för fyra män som tidigare dömts till fängelse alternativt dagsböter för inblandning i den stora pokerturneringen i Grebbestad våren 2007.

Hovrätten för västra Sverige mildrar domen för de två utpekade huvudmännen som tidigare dömts till fängelse för att ha arrangerat turneringen. Männen, 35 och 37 år gamla, dömdes i tingsrätten till sex respektive åtta månaders fängelse för bland annat grovt dobbleri. Hovrätten ändrar brottsrubriceringen till dobbleri och bestämmer påföljden till villkorlig dom för både männen samt 60 dagsböter för 35-åringen. Den 37-årige mannen döms dock till en månads fängelse för rattfylleri.

Ytterligare två män, 52 och 56 år gamla, som tidigare dömts till dagsböter för dobbleri friades helt. Männen arbetade vid konferensanläggningen där turneringen arrangerades. Uddevalla tingsrätts friande dom mot en representant för pokerbolaget som sponsrade turneringen fastställdes.

Skrivet av:

Senaste nytt

Flera döda i cyklon i Indien

Fackförbund i Danmark varslar mot Tesla

Danmarks största fackförbund varslar om konflikt med bilföretaget Tesla, skriver danska TV2.

Inrikesresor med flyget minskade

Flygresandet totalt ökade sammantaget något under november. Men en minskning i inrikesresandet med 6 procent jämfört med i fjol oroar Swedavia.

Utsläpp från fossila bränslen väntas öka globalt

Världens koldioxidutsläpp från fossila bränslen väntas öka med 1,1 procent i år, enligt en årlig rapport från Global Carbon Project. Ökningen syns främst från Kina och Indien samt den globala flygtrafiken, enligt forskarna.

Ny prognos – tre räntesänkningar nästa år

Lägre inflation och flera räntesänkningar. Danske Bank ser ljuset i konjunkturmörkret, och det relativt snart.

Källor: Två civila för varje död Hamas-milisman

För varje död milisman i Hamas dör omkring två civila på Gazaremsan, uppger källor inom Israels militär för AFP. Uppgifterna kommer dagarna efter att den israeliska militären utökat sin markoffensiv.