Nya försök att skada hundar i Malmö har skett. Under onsdagsmorgonen hittades bullar preparerade med vassa föremål på Gamla kyrkogården. Arkivbild.
Nya försök att skada hundar i Malmö har skett. Under onsdagsmorgonen hittades bullar preparerade med vassa föremål på Gamla kyrkogården. Arkivbild. - Foto: TT

Nya bullar med vassa föremål hittade i Malmö

Det har hittats nya bullar preparerade med vassa föremål i Malmö. Denna gång på Gamla kyrkogården i de centrala delarna av staden, rapporterar Sydsvenskan.


— Det rör sig om mellan 15 och 20 bullar på olika ställen på kyrkogården, säger Nils Norling, presstalesperson för Malmöpolisen, till Skånska Dagbladet.

Ingen hund ska ha skadats, men förra veckan tvingades två hundar till operation efter att ha ätit preparerad mat.

Försöken med att skada hundar i Malmö har pågått i två år och det har gjorts runt 160 polisanmälningar om förgöring – en rubricering som används när någon avsiktligt sprider gift, smitta eller annat som riskerar att skada växter och djur.

Polisen har inte lyckats gripa någon misstänkt gärningsman.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.