Stockholm

Hundsmugglartrio döms till fängelse

Länsstyrelsen hittade ett hundratal annonser på köp- och säljsajten Blocket med koppling till två av dem som dömts, främst för hundar av raserna fransk bulldog och pomeranian. Arkivbild.
Länsstyrelsen hittade ett hundratal annonser på köp- och säljsajten Blocket med koppling till två av dem som dömts, främst för hundar av raserna fransk bulldog och pomeranian. Arkivbild. Foto: TT

Minst 19 gånger smugglades hundar in i Sverige från Litauen. Nu döms två män och en kvinna till fängelse, rapporterar lokala medier.


Myndigheterna fick upp ögonen för trion efter tips. När länsstyrelsen i Halland kontrollerade hundannonser på köp- och säljsajten Blocket hittades ett hundratal med koppling till de båda männen, framför allt för hundar av raserna fransk bulldog och pomeranian.

Åtalet gällde minst 69 insmugglade hundar som sålts vidare till privatpersoner. Kvinnan och den ena mannen döms till fängelse i två och ett halvt år för grov smuggling. Den andra mannen döms till två års fängelse för grov befattning med smuggelgods. Trion ska också betala 760 000 kronor till staten, ett belopp som är beräknat utifrån de insmugglade hundarnas värde på marknaden, skriver Hallandsposten.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.