Tillvarataget kokain. Genrebilder.
Tillvarataget kokain. Genrebilder. - Foto: Arkivbild/TT & Lars Schröder/TT

Rekordbeslag av kokain – droger värda 300 000 hittade i bostad

Kokain dyker upp allt oftare i Norrbotten. I januari gjorde polisen i Luleå ett beslag värt 300 000 kronor – det största hittills i länet.


Rekordbeslaget gjordes i ett tillslag mot en bostad. Tre förpackningar kokain med en total vikt på drygt tre hekto och med ett värde på runt 300 000 kronor på gatan hittades i ett utrymme i anslutning till bostaden.

Det är det största beslaget som har gjorts av kokain i Norrbotten, uppger kammaråklagare Joseph Ricken för Norrbottens-Kuriren.

En 40-årig man sitter sedan den 10 januari, då beslaget gjordes, häktad misstänkt för grovt narkotikabrott. En man i 45-årsåldern misstänks för delaktighet i härvan. Han dömdes i december för två fall av narkotikabrott efter att 37 gram kokain respektive 84 gram hittats i polisrazzior.

74 000 kronor i kontakter hittades 

I domen på två år och tre månader, som överklagats, slog Luleå tingsrätt fast att mannen sålt narkotika. 74 090 kronor i kontanter hittades vid tillslagen och har nu förverkats.

— Vi bedömer att det finns en koppling och vi har begärt att det ska göras en jämförelseanalys. Det är det som tar lite tid, säger Ricken, som hoppas kunna väcka åtal inom ett par veckor.

Att det görs fler beslag av kokain i länet syns i antalet brottmål och bekräftas av olika poliskällor, skriver Kuriren.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!