En tioårig flicka som knivskars i början av mars på öppen gata har fått lämna sjukhuset. Arkivbild.
En tioårig flicka som knivskars i början av mars på öppen gata har fått lämna sjukhuset. Arkivbild. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Knivskadad flicka har fått lämna sjukhuset

Publicerades: 27 Mar, 16:24

Den flicka i tioårsåldern som knivskars svårt vid Brunnsparken i Göteborg har fått lämna sjukhuset, rapporterar flera medier.


Det var i början av mars som en man i 35-årsåldern angrep henne. Flickan är hemmahörande i Nederländerna men var på besök hos sin mormor och morfar i Sverige. Hennes mormor skadades lindrigt när hon försökte skydda barnet.

Knivmannen hölls fast av privatpersoner tills polisen grep honom. Han häktades senare misstänkt för mordförsök och grov misshandel.

Det finns ingen känd koppling mellan mannen och offren. Åklagaren har tidigare sagt att mannen uppgivit att han inte har några minnesbilder av händelsen.

TT
/
/
/
/
Senaste nytt

Sydkorea utreder internationella adoptioner

Haavisto ställer upp i presidentvalet

Finlands utrikesminister Pekka Haavisto ställer upp i presidentvalet 2024, meddelar han på en pressträff, rapporterar Hufvudstadsbladet.

Slutspurt i EU:s migrationsmara

Kan EU-länderna enas om sin syn på migrationen? Hoppet är stort vid det ministermöte i Luxemburg som kan bana väg för en historisk uppgörelse i EU. Hundra meter kvar, säger inrikeskommissionären Ylva Johansson.

25-årig man anhållen – misstänks ha kört ihjäl elvaårig pojke på cykel

Den 25-årige man som under onsdagskvällen greps efter att en elvaårig pojke på cykel blivit påkörd har anhållits. Pojken fördes till sjukhus med helikopter men hans liv gick inte att rädda.

Din elsparkcykel kan vara olaglig att köra – säljs ändå: "Helt andra krav"

Bara en tredjedel av de populäraste elsparkcyklarna som går att köpa hos flera butikskedjor får enligt lag köras på allmän väg, rapporterar P3 Nyheter.

Man körda av vägen och dog – flydde från polisen

1 timme sedan
En man har dött efter att ha kört av vägen med bil i Köpings kommun.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.