Johanna Leshem Jansson misstänks för nytt brott.
Johanna Leshem Jansson misstänks för nytt brott. - Foto: Polisen

Johanna Leshem Jansson utreds för nytt brott – mot ex-pojkvän

Johanna Leshem Jansson, 20, som dömts för mordet på Tove i Vetlanda misstänks nu även för att ha tänt eld på sin tidigare pojkväns lägenhetsdörr, skriver Aftonbladet.


Johanna Leshem Jansson dömdes tillsammans med Maja Hellman till livstids fängelse i april, för mordet på Tove.

20-åringen dömdes då även för skadegörelse, för att ha försökt tända eld på Toves pappas bostad, där Tove och hennes syster vid tillfället bodde.

Nu misstänks hon även för att ha försökt tända eld på en tidigare pojkväns lägenhetsdörr, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Här kan du läsa fler nyheter om Johanna Leshem Jansson.

Johanna Leshem Jansson misstänks ha tänt eld på ex-pojkväns dörr

I tidigare förhör har Maja Hellman berättat att vännen planerat branden som en slags hämnd för saker expojkvännen sagt och skrivit. 

Enligt 18-åringen hade de två kvinnorna begett sig till en stuga utanför Vetlanda för att grilla korv och sova över.

— Då hade vi med oss tändvätska, hon tyckte att det var ett bra kamouflage också att kunna ta med sig något som går att elda bra med och så. Och sådana här träkuber då. Hon skulle lämna mobilen i stugan då och att jag skulle hålla koll och vara aktiv på hennes Snapchat då för att ingen skulle misstänka att det skulle vara hon som hade gjort det, har 18-åringen sagt i tidigare förhör.

Kamouflerade sig med peruk

Enligt Maja Hellman kamouflerade sig Johanna Leshem Jansson med blond peruk, solglasögon för att kamouflera sig när hon åkte för att elda upp dörren.

Branden tog aldrig fart och händelsen utreds som skadegörelse. Åklagare Adam Rullman bekräftar för Aftonbladet att utredningen pågår.

Johanna Leshem Jansson själv nekar till misstankarna.

Här kan du läsa mer fler nyheter om mordet på Tove i Vetlanda.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!